Vieraskirja

Olemme keränneet tälle sivulle asiakkaidemme kokemuksia sekä mökkikirjan tekstejä digitaalisessa muodossa.

Kirjoitukset on tuotu sivulle mahdollisimman alkuperäisessä asussaan, mutta asiakkaiden yksityisyyden suojaamiseksi nimet ja muut tunnistettavat tiedot on poistettu. Jos vieraskirjan allekirjoitus on ollut esim "Eini & Janne, Oulusta", on se saatettu muuttaa esim muotoon "pariskunta Oulusta". Mahdollisuuksien mukaan muutettu teksti pyrkii kuitenkin kuvaamaan millainen perhe/ystävä kokoonpano merkinnän on kirjoittanut. Vieraskirja merkinnät jotka ei ole Suomeksi tai Englanniksi, on käännetty Google translaten avulla Englanniksi. Käännös on alkuperäisen tekstin jälkeen.

Meidän omat vieraskirja merkinnät on allekirjoitettu "Eini".

Villa Valtavan Veiraskirja
 • Alkusanat

  • 12.6.2019
  • Eini

  Kirjan hankkiminen on ollut monesti mielessä, mutta vasta nyt noin vuoden jälkeen löysin sopivan Pitäjän Pirtistä. Olisi kiva jos kirjoittaisit muutaman sanan lomastasi meidän kaikkien iloksi. Voit kirjailla meille omistajille myös palautetta, puutteita, risuja ja ruusuja.

  Hyvää lomaa toivottavat: Janne, Eini, Tuuli ja Touko

 • Kesäloma & juhannus mökillä.

  • 12. - 23.6.2019
  • Eini

  Tultiin mökille lasten kanssa ke 12.6. Kylläpä oli ihana tulla mökin rauhaan viikon suurkaupunkiloman (Pariisi&Lontoo) jälkeen. Mikä rauha ja vihreys! Mukana oli Tuulille kaverina myös naapurin tyttö. Kävimme päiväretkellä Oulangan kanjonisa (ajomatka 49 km/suunta) ja Riisitunturilla (32km). Janne liittyi seuraamme perjantai-iltana työmatkan jälkeen. Viikonlopun päivät otimme rennosti lämpimistä säistä nauttien, kävimme vain Konttaisella. Sunnuntaina minun piti lähteä takaisin Ouluun, Tuulin kaveri lähti myös.

  Janne jatkoi lasten kanssa lomaa, vaikka melkoinen työleirihän tämä vielä on. Nuotiopaikka tuli tehtyä ja muuutama puu kaadettua. Isoimpana hommana oli laiturin rakennus, rungot olivat valmiit kun torstaina palasin mökille juhannuksen viettoon. Juhannusaatto alkoikin laituri-rungon raahamisella alas rantaan ja mäkeä tuli rampattua tavaroiden viennissä melko monta kertaa. Tulihan se lauantaina valmiiksi ja tuli kyllä nätti laituri! Kyllä nyt on hyvä mennä uimaan, uimassa käytiin joka päivä parhaimmillaan 3xpäivä ja vesi lämpesi 1,5 viikon aikana 14 °C => 18-19 °C

  Vaikka päivät olivat työntäyteisiä, iltaisin kävimme lasten mentyä nukkumaan melomassa ja kävelyllä. Tuli kierrettyä Kontais- ja Purnu- ja hakojärvet ja Valkeisenvaaralla.
  Vinkki 1: kannattaa käydä Valkeisenvaaralla, siellä on länsireunalla hieno jyrkänne. Pessarintieltä lähtee metsäkoneen uria vaaranrinnettä ylös, myös FIS10 ladulta pääsee.
  Vinkki 2: Uimakellukkeet "lötköpötköt" jäi lähtiessä mme rantaan kanootin alle. Ne on aikuisillakin hyviä, kun laittaa pötkön kainaloiden alle, on vedessä mukava kellua ja valvoa lapsia ilman että tarviseee laittaa jalkoja pehmeään pohjaan. Uimalasien kanssa on myös mukava kellua ja tutkia pohjaa 🙂

  "Villielämää" tuli nähtyä myös enemmän kuin aiemmin: Kuikkapari pesii lahden vastarannalla, pesässä oli 2 munaa. Joutsenia pysähtyi useampi pari juhannusaattoiltana iltalennolla. Kärppä tms. nähtiin vesirajassa juoksemassa eräänä päivänä ollessame uimassa. Jäniksiä näkyi myös. Poro&vasa-pareja kävi vierailulla, onneksi isompia porotokkia ei nyt käynyt. Konttaisen tienoilla oli käärme tienlaidassa, ei näyttänyt kylläkään kyyltä. Ja linnut lauloivat ihanasti!

  Lähdemme nyt kotiin suunnittelmaan portaita rantaan vievän polun jyrkimpiin kohtiin ja polun sorastusta muilta osin. Nämä tulevat sitten syksymmällä.

 • Kiitos rentouttavasta kesäloman alusta Villa Valtavassa.

  • 3.7.2019
  • Perhe Espoosta

  Kiitos ihanista kesäpäivistä ja valoisista öistä Villa Valtavassa. Nautittiin saunan löylyistä, porealtaan lämmöstä, kiivettiin Ruka-tunturin huipulle, ihmeteltiin porotokkia ja melottiin järvellä. Ihana paikka! Ainoastaan portaita suosittelemme jyrkkään rantamäkeen. Kiitos rentouttavasta kesäloman alusta Villa Valtavassa 😊

 • Valtavan isot kiitokset villalle.

  • 7.7.2019
  • Ystävykset Kannus/Espoo/Rovaniemi

  Kuusamon rauhassa sielu on levännyt🧡 Olemme saunoneet, lilluneet poreissa, meloneet, patikoineet, Rukan, Valtavaaran ja Konttaisen huipulla käytiin. Ennen kaikkea ladattu akkuja sekä syöneet hyvin ja levänneet. Aurinkoa näkyi vähemmän mutta sade ei haitannut menoa. Suosittelemme saunaan kaiteita ainakin toiselle puolelle. Valtavan isot kiitokset villalle ☀️

 • Olemme nauttineet täysin siemauksin.

  • 11.7.2019
  • Kaksi sukupolvea (9 henkeä) Kuopio/Tornio/Keminmaa

  Upeassa villassa vietimme 4 päivää kolmen lapsiperheen ja yhden mummon porukalla. Jyrävällä vaelsimme ja nyt lähdemme kotimatkalle Kiutakönkään kautta. Olemme nauttineet täysin siemauksin. Järvessä on käyty ja kanoottiakin liikuteltu. Siivoojalla riittää töitä ikkunoiden kanssa, pikkusormet jättivät jälkensä 🙂

 • Viikonloppu mökillä.

  • 11. - 14.7.2019
  • Eini

  Tulin Toukon kanssa torstai-iltana. Perjantai meni töiden merkeissä, mikäs täällä maisemakonttorissa on naputellessa, kun yhteydet pelaa. Tuuli oli ollut viikon etelässä kesäleirillä ja tuli isän kanssa sitten pe-la yönä mökille.

  Viikonloppuun mahtui taas monenlaista huoltohommaa mutta myös perinteinen yömelonta ja sauna, sekä aamulenkki, nyt Konttaiselle. Kesäkelkkamäessä käytiin myös. Saunan pesuhuoneen lattiaritilän osalta huomattiin, että se ei taida kestää päivittäistä kastumista. Torstaina tullessani saunassa leijaili hienoinen homeen haju ja lattiaritilässä oli hieman homepilkkuja. Tehtiin ritilälle ensiavuksi kloriitti- ja etikkakäsittely ja öljyäminen. Jos nämä ei auta ja ritilä alkaa taas haista, kantakaa ritilä ulos vaikka autokatoksen seinää vasten. Tulemme parin viikon päästä pidemmäksi aikaa ja teemme silloin uuden ritilän. Voi myös auttaa, jos saunomisen jälkeen ritilän nostaa pystyyn, niin se pääsee paremmin kuivumaan. Pahoittelemme tilannetta!

  Uimavesi oli jäähtynyt kylmien (päivä n 15°C ja yöt noin 5°C) säiden vuoksi 15 asteeseen. Uimassa käytiin mutta eipä tuolla nyt voinut kovin pitkään "nautiskella". On aika erilainen heinäkuu kuin vuosi sitten - mutta nyt on kyllä hyvät retkeilysäät, viime vuonna eu juuri viitsinyt retkeillä.

  Hyvää lomaa tuleville vieraillemme!

 • Akkuja lataamassa

  • 14. - 20.7.2019
  • Pariskunta Kalajoelta

  Tulimme tänne upeaan Villa Valtavaan lataamaan akkujamme. Ollaan saunottu, porealtaan poreista nautiskeltu, katsottu elokuvia Netflixistä, ollaan tutustuttu Rukan ympäristöön. Sää ei meidän lomareissullamme suosinut n. 10-15 °c ja sadetta on piisannut. Porot ovat vierailleet täällä ahkerasti. Parhaimmillaan 12 poron lauma. Terassin kukat ovat niille maistuneet. Kiitos villan omistajille teidän "mökkinne" käytöstä, upea on 🙂

 • Kesälomapätkä nro 2

  • 26.7. - 4.8.2019
  • Eini

  Tulimme perjantai-iltana helteiseen Kuusamoon. Uusi kelluva matto pääsi heti testiin, kun veden lämpötila oli noin 22-24 astetta. Helteestä saimme nauttia vielä lauantain, jonka vietimme Porontimajärvellä meloen. Hieno päivä! Rantauduimme välillä nauttimaan lounasta ja uimaan. Vinkki: neljästään melominen onnistuu, kun lapselle ottaa puuvarastossa tai teknisestä tilassa olevan retkituolin. Tuolin jalkojen alle laitettiin retkipatjat jotta tuoli ei keiku kanootin pohjaputken päällä. 7-vuotiaan pojan kanssa onnistui hyvin.

  Sittenpä säätilassa tapahtuikin raju muutos! yölämpötilat noin +5 ja päivällä n. 10 astetta. Ilmat olivat toisaalta hyvät ulkoiluun ja tietenkin rakentamiseen: Janne teki jyrkimpään kohtaan kovasti tarpeelliset portaat. Lisäksi saunan kaiteet/jalkatuet. Ikkunan viereisestä paikasta tulikin nyt lempipaikkani saunassa, siitä on hyvä katsella järvelle.

  Rakentamisen lisäksi ehdittiin kokeilla maastopyöräilyä, käytiin kahdestaan kahdella ilta/yöretkellä: maanantainan Pieni Karhunkierros osittain juosten ja torstaina Karhunkierroksen Ristikallion lähtöpisteestä edestakaisin Taivalkönkäälle (18km). Jälkimmäinen oli hieman liian raskas, kerkesi tulla jo hämäräkin, kun lähdimme klo 20 ja palasimme 01.Päiväretkeksi sopisi hyvin, matkalla hieno Ristikallio ja kolme autiotupaa taukopaikoiksi. Lasten kanssa kävimme Pyhän Jyssäyksen, joka olikin positiivinen kokemus kesällä, aiemmin tullut käytyä vain talvella lumikengillä tuo reitti, sekä Hossassa värikallion reitin. Hossaan ajomatkaa n. 100 km/suunta Mustikoita näyttää tulevan nyt heikosti, parhaiten on kuivilla kankailla.

  Vinkki: hilloja näyttäisi olevan mökkitien varressa vasemmalla 2. sähköpylvään kohdalla mäntyjen joukossa. Eivät olleet vielä kypsiä, käykää katsomassa josko kypsyisivät.

 • Unforgettable 2 weeks

  • 29.8.2019
  • Family from Germany

  Thank you so much for the unforgettable 2 weeks in your beautiful Villa Valtava! Tomorrow we are leaving, time went so fast. So wonderful to wake up with the reindeers in front of the windows, to relax in the sauna and the whirpool. Great nature around, we were exploring the Oulanka national park and Riisitunturi.

 • Viikonloppu mökillä

  • 30.8 - 1.9.2019
  • Eini

  Tultiin huoltohommmiin ja nauttimaan 4 viikon tauon jälkeen viimeisestä kesäviikonlopusta. Mökillä kaikki kunnossa. Käytiin vielä uimassa, vesi 17-18°c. Ruskan merkkejä jo hieman.

 • Ihana rentoutumispaikka

  • 14.9. - 21.9.2019
  • Kahdeksan aikuista Etelä-Suomesta

  Viikko on ollut hieno, enimmäkseen ollut aurinkoista, pientä sadetta parina päivänä.

  Käyty Konttaisella ja Valtavaaralla. Koskenlasku oli hieno uusi kokemus, seuraavalla kerralla isompiin koskiin, Pieni karhunkierros kierretty ja 25km melontareissu tehty. Melontareissu jäi hyvin mieleen, kun kotimatkalla jäkälämutkalta karhu juoksi tietä pitkin.

  "Mökki" on ollut ihana paikka. Kaikkee tarvittavaa on löytynyt. Varsinkin poreamme on ollut ihana rentoutumispaikka "rankkojen" päivien jälkeen. Mökistä ja maisemista nauttien kiittävät:

 • Lauantai - maanantai mökillä

  • 21.9 - 23.9.2019
  • Eini

  Tultiin lauantai-iltapäivällä. Tultiin kylmäluoman kautta, ulkoiltiin siellä 5km hieno harjureitti. Mökillä taas huoltohommia, mm. terassilasien pesu ja etupihan heinien istutus uudelleen Taivalkoskelta Kuusamontien varresta otettujen mättäiden avulla. Lisäksi ehdittiin käydä Halosenuuni -luolaa katsomassa, Suolammella ja melomassa. Uimassakin kävin, vesi 11-12°C. Eiköhän nyt ollut viimeinen kerta.

 • Syysloma pohjoisessa

  • 6.10 - 12.10.2019
  • Perhe Heinolasta

  Syyslomareissulla täällä pohjoisessa, rauhassa ja hiljaisuudessa. Ollaan käyty patikoimassa, nautittu ensilumesta, viihdytty saunan ja porealtaan lämmössä. Lapsille on riittänyt ihmeteltävää ja iloa jokaiselle päivälle - esikoiselta pääsi jopa itku kun piti lähteä takaisin kotiin. Kiitos tästä kaikesta ja mahtavista puitteista, akut on nyt ladattu pitkää talvea varten 🧡

 • Akkujen latausta

  • 12.9 - 18.19.2019
  • Perhe Laihialta

  Hienoista maisemista nauttien ja akkuja ladaten kiittäen:

 • Ihana viikonloppu Villa Valtavassa!

  • 24.10 - 27.10.2019
  • Perhe Kempeleestä

  Ihana viikonloppu Villa Valtavassa! Säät eivät suosineet, mutta villassa riitti puuhaa (lautapelit, poreamme). Kävimme kävelemässä pienen pätkän karhunkierrosta. 🧡

 • Pyhäinpäivä viikonloppu Rukalla

  • 1.11 - 3.11.2019
  • 8 naista Oulusta ja Rovaniemeltä

  Olimme 8:n naisen voimin viettämässä pyhäinpäivä viikonloppua täällä Rukalla. Kävimme lauantaina pienellä retkellä paistelemassa makkaraa Valtavaaran lammen laavulla ja nauttimassa lämpimästä minttukaakaosta. Syöty hyvin, saunottu, kylvetty poreammeessa, pelattiin pelejä ja naurettiin TODELLA paljon. Tullaan kyllä ensi vuonna uudestaan!

 • Talvikauden avajaiset ja isänpäivä

  • 8.11 - 10.11.2019
  • Eini

  Viikonloppu mökillä talvisissa maisemissa. Laitettiin jouluvaloja, kannettiin saunan puuvarasto täyteen ym. huoltohommia. Työstressi herätti lauantaiaamuna klo 5:30, mutta aamuhan oli oivaa aikaa hipsiä hyvän kirjan kanssa saunatupaan seuraamaan päivän valkenemista. Lauantaina pari tuntia rinteessä, illalla avajaisohjelmassa mm. ilotulitus. Hiihtokausi avattiin sunnuntaina, 2xFIS5, rapakuntoinen olisi voinut aloittaa helpommastakin ladusta mutta valinnanvaraa ei vielä ollut 🙂 Hiihdon päälle maistui päiväsauna. Hyvää lomaa,tuleville seurueille, palaamme taas parin viikon päästä

 • Ikävä takaisin

  • 11.11 - 16.11.2029
  • Pariskunta Vetelistä

  Vietimme talvisen viikon täällä Villa Valtavassa. Aika hurahti pitkälti saunasta ja poreammeesta nauttien. Ulkoiltiin sentään lähialueella ja lumikenkiäkin tuli kokeiltua. Käytiin tutustumassa Kuusamon tarjontaan ja Rukalla pyörimme päivittäin. Tasamaan asukkaille paikalliset vaarat ovat niin huikeita, että jo niiden näkeminen hengästyttää 🙂 Isot kiitokset Villa Valtavan omistajille! Täällä on todella kaunista ja kaikki mitä ihminen voi tarvita. Varmasti tulee ikävä takaisin 🙂

 • Kaksi perhettä Muhokselta

  • 13.12 - 15.12.2029
  • Pariskunta Vetelistä

  Parin yön pyrähdys täällä. Kerettiin kuitenkin kivasti touhuilla, kelkkailtiin, lasketeltiin, ja lumikengätkin tuli testattua ja vähän oli mukavaa hommaa. Iltaisin rentouduttiin toki saunassa ja poreissa. Kaikki viihtyivät mainiosta, kiitos upea Villa Valtava!

 • Joulu Rukalla

  • 22.12 - 28.12.2019
  • Kolme ikäpolvea Iisalmesta, Jyväskylästä ja Helsingistä

  Vietimme liikunnallisen viikon täällä Villa Valtavassa. Pikkuväki reippaili enimmäkseen täällä lähiympäristössä, varsinkin alamäen suunnalla. Toki porojakin käytiin ruokkimassa. Aikuiset höyläsivät Rukan rinteitä aamu- ja iltavuorossa. Lienee joku käynyt yömäessäkin.... Hiihtäjä testasivat kuntoaan Vuosselin ladulla.Pirkko ja Eino valtasivat Riisitunturin viimeisenä ja ainoana aurinkoisena päivänä.

  Joulupukki oli saanut jostain vinkin, että täälläkin pitää pistäytyä. Toivottavasti mukaamme lähti vain omat lelumme. Saunaa ja poreita on käytetty ahkerasti. Ja niin... ruokaa, ruokaa on pitänyt laittaa koko ajan ahkerasti ja valtavasti 🙂 Kiitos isännillemme menneestä viikosta! Hyvää uutta vuotta!

 • Uusivuosi Rukalla

  • 28.12 - 1.1.2020
  • Eini

  Uuttavuotta vastaanottamassa ja mökkiä huoltamassa. 4pv sujui taas liikunnallisissa merkeissä tutusti; hiidettiin, lasketeltiin, lumikenkäiltiin ja käveltiin sekä moottorikelkkailtiin. Vuodenvaihteessa oli upeat kirkkaat säät joten maisemistakin sai nauttia.

 • Magical week

  • 2.1. - 9.1.2020
  • Family from Moscow

  Dear Janne and Eini! Thank you so much that you provide us an opportunity to live in such awesome and beautiful Villa Valtava. We have spent here a really magical week! For the first time we have spent in the house where everything is wonderful, comfortable and at the same time reasonable, Thank you again for your hospitality and advises during our stay. Best wishes to you hope that we can return your villa later!

 • Viikonloppu Rukalla

  • 17.1. - 19.1.2020
  • Eini

  Viikonloppua viettämässä. Perjantai-iltana tulessa oli selkeä sää, mutta lumipyry alkoi yöllä. Yritettiin käydä lauantaina hiihtämässä, mutta lumipyry pakotti kääntymään kilometrin jälkeen takaisin. Lumitöiden merkeissä saatiin ulkoilla 😊 Sunnuntaina paremmalla onnella miehet pari tuntia rinteessä ja naiset Kuontivaaran ladulla. Nyt kotimatkalle Rukan lyhtypuiston kautta

 • Mahtavat puitteet lomalle

  • 26.1. - 31.1.2020
  • Kolme perhettä Lahdesta

  Saatiin viettää mukava loma täällä Rukalla kolmen perheen voimin. Lapset oli kovin innoissaan lumesta, etelässä päin sitä kun on ollut tänä vuonna/talvena niin huonosti! Kiitos, oli mahtavat puitteet lomalle =)

 • Kelkkailua, laskettelua, hiihtoa

  • 5.2. - 9.2.2020
  • Eini

  Janne tuli mökille yksin keskiviikkona, minä lasten kanssa (mukana Tuulilla myös kaveri Alva) perjantaina.

  Laitettiin mökkiä "iskuun" hiihtolomalaisia varten. Lauantaina oli hieno sää, selkeää ja -5°C, Janne kävi kelkkailemassa ja minä lasten kanssa rinteessä. Sunnuntaina pikku hiihtolenkki, tytöt hiihti Uuttusuolta Lammintuvalle, minä koko Vuosselin lenkin. Keskiviikkona mökille tullessa kämppä haisi savulta kuin savupirtti, ilmeisesti edellisellä brittiryhmällä oli vaikeuksia takan kanssa. Hyvällä tuuletuksella, ja siivouksella saatiin haju pois. Itsekin kyllä huomattiin, että takka ei vedä kovin hyvin. Olisiko matalapaineella syytä? Jos poltatte takassa, vinkit: Laia IV-säätimestä takkatoiminto päälle. Alkuun tosi pientä puuta, ja pelti auki 🙂 on takapuolella. Saunan kanssa ei ole ikinä ongelmia.

  Hiihtäjille tiedoksi: Katso mökkikansiosta tiedote mökin lähellä kulkevan ladun poikkeusreitistä. Ja kannattaa käydä Pihlajalammentien päässä Konttaisjärven jäällä katsomassa, onko latu ajettu (voi olla että poikkeusreitin vuoksi latua ei voida merkitä sähköiseen seurantajärjestelmään ajetuksi). Ja jos tuulee, tämä latu menee helposti tukkoon, koska kulkee 4 järven yli. Silloin kannattaa suunnata vaikka Kuontivaaran tai Vuosselin laduille, ovat suojaisempia metsälatuja. Hyviä hiihtolomia ja ilmoja!

 • Kelkkailua, laskettelua, hiihtoa

  • 5.2. - 9.2.2020
  • Hiihtoloma

  Villa Valtava loi meille ihanat puitteet hiihtolomapäiville. Nautimme ihanasta ympäristöstä ja kauniista luonnosta ja lumesta, jota ei saatu etelä Suomeen tänä talvena. Oli myös mukava saada viettää aikaa tyttäremme perheen kanssa.

 • Kelkkailua, laskettelua, hiihtoa

  • 5.2. - 9.2.2020
  • 5 hengen perhe Espoosta

  Kiitos jälleen Villa Valtavan omistajille ihanista puitteista hiihtolomareissullamme!

 • Hiihtoa, laskettelua, lumikenkäilyä ja kävelyä

  • 22.2. - 29.2.2020
  • Kolme sukupolvea Lahdesta/Elimäeltä

  Vietimme kolmen sukupolven voimin hiihtolomaa upeassa Villa Valtavassa. Kävimme hiihtämässä, laskettelemassa, lumikenkäilemässä, kävelemässä Konttaisella, Valtavaaralla & Kiutakönkäällä. Lapset laskivat "takapihalla" mäkeä, ja iltaisin nautiskelimme porealtaasta. Maisemat olivat upeat, kun aurinko paistoi neljänä päivävä! Mökki oli ihan luksustasoa ja olimme kovin tyytyväisiä. Tosin makuuhuoneissa ja saunatuvassa voisi olla naulakoita.

 • Hiihtolomaviikko 10 mökillä

  • 29.2. - 7.3.2020
  • Eini

  Olipa mukava viikko, aurinko paistoi lauantaista keskiviikkoon joten saimme ulkoilla aamusta iltaan. Lapset olivat lautakoulussa ma-ke aamupäivät joten saimme ulkoilla kahdenkesken: käytiin Valtavaaralla sekä kävellen että hiihtäen, myös Pyhävaara ja Saaruan jääkiipeilyseinä valloitettiin. to-pe olikin sitten pilvisempää, joten ei harmittanut : niinä päivinä oli hyvä tehdä huoltohommia - ikkunan pesua, vesilukkojen puhdistusta, petivaatteiden pesua, ja puiden kantoa. Kotimatkalle lähdemme Porokirnun lohikeiton ja Korouoman kautta.

  Tulemme taas maalis-huhtikuun vaiheessa. Mukavaa lomaa kaikille vieraillemme!

 • Mukava sijainti ja varustelu lapsiystävällinen

  • 7.3.- 14.3.2020
  • Kolme perhettä (11 henkeä) Joensuusta ja Rovaniemeltä

  Viikko vierähti hiihtäen, polkupyöräillen, lasketellen, lumikenkäillen, rattikelkkaillen, moottorikelkkaillen, leikkien, saunoen, synttäreitä juhlien ja yhteisestä lomasta nauttien. Viiden alle 5-vuotiaan kanssa rauhallinen sijainti oli mukava ja mökin varustelu lapsiystävällinen.

 • Paras mökki, jossa olemme lomailleet

  • 14.3. - 21.3.2020
  • 7 henkeä Espoosta ja Nokialta

  Kiitos ihanasta lomaviikosta. Paras mökki, jossa olemme lomailleet. Kaikki toimi moitteetta, sauna oli ihan super!

 • Koronakevät

  • Maalis - toukokuu 2020
  • Eini

  Hiihtolomaviikolla 10 kuului kummia: mökillä vierailleen siskon perheen pojan leirikoulumatka Italiian oli peruttu, koska koulut siellä saattaisivat mennä kiinni. Kovin kaukaiselta tuntui tuo ajatus toteutettavaksi Suomessa, vaan vähänpä tiesimme. Vain 2vko myöhemmin tuo oli todellisuutta myös täällä.

  Mökki on ollut meillä nyt vain omassa käytössä maaliskuun lopusta tähän helatorstai-viikonloppuun asti. Jatkuvasti olimme mökillä eri kokoonpanolla (koko perheellä, vanhemmat vuorotellen yksi, toinen vanhemmista toisen lapsen kanssa) maaliskuun lopulta Vappuun asti, siis yli kuukauden. Sitten pidimme parin viikon tauon ja nyt olemme taas olleet täällä reilun viikon. Luonnossa on ollut hyvää vastapainoa etätöille, -koululle ja ahdistaville uutisille. Harmi kun talvi on ollut runsasluminen ja kevät viileä niin, että hiihtokelejä olisi ollut pitkälle toukokuuhun. Tosi surullinen mieli, kun katsoi tyhjää hiihtokeskusta ja autiota kylää. Mitä tuhlausta!

  No, olemme voineet (tai Janne on voinut) kaataa rinteestä puita näkymien avaamiseksi. Puut oli tarkoitus pilkkoa haloiksi nyt toukokuun lopussa, mutta runsas lumi sotki suunnitelman. Pahoittelut puukasasta! No, juhannuksena ei ole tekemisen puutetta. Samoin etupihalla oli vielä niin paljon lunta, että pihan siivousta ei voitu tehdä, toivottavasti sieltä ei ihan hirveästi paljastu roskaa.

  Hyvää kesälomaa kesäkuun alun vieraillemme, tulemme juhannusviikolla kesäloman viettoon.

 • Maisemia ja maastopyöräilyä

  • 8.6. - 14.6.2020
  • Perhe Seinäjoelta

  Toista kertaa tulimme lomailemaan Villa Valtavaan. Tällä kertaa kesällä. Kävimme Konttaisen, Valtavaaran ja Rukan huipuilla ihailemassa maisemia. Lisäksi on maastopyöräilty ympäri Rukaa. Ulkoilujen jälkeen on rentouduttu poreammeessa ja pihasaunassa. Taas loma täällä kului aivan liian nopeasti.

  Maailman paras mökki (lapsen käsialaa).

 • Retkeilyä ja koskenlaskua kesälomalla

  • 14.6. - 28.6.2020
  • Eini

  Olipa lämpimät 2 viikkoa! Uitiin joka päivä, ennätys 6 kertaa päivässä. Vesi lämpeni 2 viikossa 16 asteesta jopa 22 asteeseen. Joka aamu herätessä aurinko kutsui aamu-uinnille ja aamukahville terassille. Mikäs sen ihanampaa kuin napata aamulla vain kylpytakki mukaan ja kävellä uimaan.

  Janne oli tämän 2 viikkoa vielä töissä, joten minä ja lapset yritimme keksiä päiviksi muuta tekemistä . Lämpimien säiden vuoksi ei tullut retkeiltyä juurikaan, mutta kiersimme ensimmäisen kerran lasten kanssa Pienen Karhunkierroksen ja Luostolla kävimme myös päiväretkellä. Muita kivoja juttuja olivat koskenlasku kitkajoen alaosalla Vattumutka-Oulanka, pakohuonepeli Kuusamossa ja Stiga-tenniksen peluu. Siihen on erittäin hyvä paikka lasiterassi, ei haittaa vaikka pallo osuu seiniin - ei pääse karkaamaan ja peli on vähän kuin padelia.

  Aikuisten kesken kävimme iltaisin/öisin pyöräilemässä - uudet sähkömaastopyörät oli tosi hyvät! Kävimme "virallisista" reiteistä Kouervaaran reitillä ja Nissinvaaran reitillä, lisäksi mökin lähellä Valkeisenvaaran FIS10-latuja pystyi ajamaan.

  Niin ja tehtiinhän sitä taas huoltohommia: terassin öljyäminen, saunaterassille viranomaisten vaatima kaide ja isoimpana hommana polttopuiden teko - tuo etupihalla tehty kasa on kahteen päivään kahteen "pekkaan" tehty. Siinähän se juhannus kului mukavasti 🙂

 • Ulkoilua, melontaa, saunomista ja uimista

  • 28.6. - 4.7.2020
  • Pariskunta Oulusta

  Viikko kului nopeasti ja mukavasti. Ulkoilimme Konttaisella, Rukalla, Oulangalla ja Riisitunturilla. Meloimme järven pariin kertaan ympäri. Saunottiin ja uitiin. Veden lämpötila laskee koko ajan, toivotaan että seuraaville vielä lämpenisikin. "Mökki" 🙂 todella viihtyisä ja toimiva. Kiitos ja hyvää kesää!

 • FIN5-suunnistusviikko

  • 4.7. - 11.7.2020
  • Viisihenkinen perhe kera mummin

  Olimme varanneet Villa Valtavan FIN5-suunnistusviikon "kodiksi" ja tukikohdaksi. Suunnistusviikko peruttiin korona-pandemian vuoksi, mutta iloksemme Posion pyrintö ja Kuusamon eräveikot järjestivät iltarastiviikon, ja näin tulimme ihanaan Villa Valtavaan lomailemaan. Lomaviikolla suunnistuksen lisäksi maastopyöräilimme, patikoimme ja kalastimme. Niilo-poika sai pari harjusta Naatikkajoesta. Kävelyreissut suuntautuivat Oulangan kanjonille, Pähkänäkalliolle, Myllykoskelle ja Konttaiselle. Suunnistusta harrastettiin sekä seniori- että junnusarjassa Lapiosalmella, Kerkkämännikössä sekä Kumpu- ja vasaravaaroilla.

  Säät olivat vaihtelevia ja epävakaita, mutta silti kastuttiin lähinnä uimareissuilla iltaisin 😊 Sauna lämpisi iltaisin, ja poreet olivat niin POP! Porot meinasivat (ja sitten iskivätkin!) iskeä kukkiin ja siksipä pelastimme hortensian lasien taakse.

  Kiitos upeasta ja hyvin varustetusta villasta!

 • Rentoutumista ja retkeilyä

  • 20.7 - 26.7.2020
  • Perhe ja isovanhemmat eteläsuomesta

  Nautimme lomastamme sekä aurinkoisisissa että osin sateisissakin säissä. Rentouduimme, retkeilimme, ja huomaamme lähtevämme levänneempinä kuin tulimme. Villaan oli helppo "kotiutua", sillä kaikki tarvittava löytyi, vieläpä hyvin helposti, loogisista paikoista. Kiitos vierailumme mahdollistamisesta näinkin pitkäksi aikaa. Aurinkoista kesää!

 • Häämatkalla

  • 26.7. -1.8.2020
  • Pariskunta Oulusta

  Saavuttiin sunnuntai-iltana Villa Valtavalle häämatkan viettoon. Alkuperäinen suunnitelma oli ollut suunnata Italian aurinkoon, mutta koronan suljettua rajat ja lähes kaiken muunkin, päätettiin testata kotimaanmatkailua. Ja kuinka ihana mökki löydettiinkään.

  Reissun ensimmäiset päivät kuluivat puhtaasti leväten ja rauhasta nauttien. Itse olin viettänyt häitä edeltäneet päivät muutaman tunnin yöunilla, joten arvatenkin hieman väsytti! Toivuttuamme häistä muutaman päivän, nautimme luonnosta (mm. Kottaisen valloituksella), käytiin myös kesäkelkkaradalla (jolle lämmin hauskuus-suositus!). Ehdittiinpä tietenkin myös loikoilla porealtaassa ja rentoutua saunassa! Unohtamatta ihanaa ravintolaillallista.

  Suuren suuret kiitokset meiltä molemmilta, kun saimme tulla tänne viettämään unohtumattoman ja hurjan rentouttavan häämatkan!💜

 • Kesäloma Rukalla

  • 26.7. -1.8.2020
  • Kolme sukupolvea ja 8 henkeä

  Toista kertaa täällä ja kaikki oli kerrassaan upeaa! Nautittiin poreista ja saunan lämmöstä, uitiin, melottiin, sekä käytiin vaeltamassa. Toivottavasti nähdään taas uudelleen! 🧡

 • Kesäloma Rukalla

  • 5.8. -13.8.2020
  • Perhe Espoosta

  Viime vuonna 2019 aloitettiin kesäloma Villa Valtavassa ja tänä vuonna 2020 päätettiin kesäloma täällä. Viikon aikana melottiin, nautittiin mökin tunnelmasta, pelattiin mölkkyä, saunottiin, grillattiin, oltiin porealtaassa sekä uitiin. Reippailtiin myös sopivassa suhteessa: Valtavaara, Pieni karhunkierros, Konttainen ja Pähkänäkallio tulivat valloitettua. Tämä on vaeltamista minun makuuni. Päivällä vaellusta ja illalla porealtaan ja saunan lämpöön reuntoutumaan.

  Kiitos ihanasta mökkielämyksestä, johon myös porot ja sienisaalit toivat oman lisämausteensa. Olimme kolmen sukupolven ja kahdeksan henkilön voimin mökillä ja kaikki nautimme. ❤

 • Marjastusta

  • 13.8. - 18.8.2020
  • Isovanhemmat

  Saimme mahdollisuuden tulla viettämään aikaa toimivassa ja siistissä "mökissä". Kaikki löytyy mitä tarvitsee ja on siisti ja puhtaat vuodevaatteet. Ajoimme keskiviikkona Iisalmesta ja perjantai-iltana tuli Eini perheineen Oulusta. Mummolla oli koko viikon iskiaskipu joten saunominen, poreet ja marjastaminen jäi haaveeksi.

  Kiitos Einille vattuhillosta jonka teit kun keräsit ensin vatut hyppyrin juurelta. Nyt tiistaina lähdemme Oulun kautta Iisalmeen kotiin. Käymme katsomassa kun Touko oli saanut kissan nimeltä Tiana. Kiitokset koko porukalle. 💜

 • Häämatka

  • 13.9. - 19.9.2020
  • Pariskunta Espoosta

  Kiitos, kun saimme tulla viettämään häämatkaamme Villa Valtavaan ❤ Paikka ylitti odotuksemme. Villa on erittäin viihtyisä ja kaunis. Tosi toimiva!

  Rentoutumisen lisäksi käytiin heittämässä Pieni karhunkierros ja Fatbikeilemässä sekö syömässä kalasoppaa Leenan koskituvassa. Porot eivät meitä ole tulleet moikkailemaan vaikka kovasti tähyiltiin =)

  Reissu oli kaikin puolin onnistunut. Ihastuimme tähän paikkaan ja toivomme, että pääsemme tänne joskus uudestaan! 🧡 💜

 • Ruska-aika Rukalla

  • 19.9 - 26.9.2020

  Kiitos kun saimme käyttää ihanaa Villa Valtavaa! Ihana ruska-aika! Täällä vietimme 3 sukupolvea pikkuisen ;) tyttäremme 40v synttäreitä. Osa ajoi yli 1000km Turun saaristosta Jyväskylän kautta, osa suoraan Inkoosta yhtä soittoa. Vanhukset palaavat Kuopion kautta tällä kertaa, "nuoret" suoraan taas. Paljon on ehditty ja nähty!

  Me kävimme pähkänällä ja koskenlaskussa. Kiitos vielä että saimme tulla Villa Valtavaan. Kesäkelkkaradallakin kävimme ja Konttaisella ja Riisitunturilla. Porot eivät tulleet katsomaan mutta näimme tien varressa ja porotilalla jo paljon poroja. Kävin myös 7 asteisessa järvessä uimassa mutta lämmin ihana poreallas oli joka päivä käytössä. Ihana paikka, KIITOS!

 • Syysloman päätös

  • 29.9. - 1.10.2020
  • Pariskunta Turusta

  Hieno lomalle päätös Villa Valtavassa! Edeltävä viikko ylläksellä. Upea paikka! Kiitos mökin vuokraamisesta.

 • Viikonloppu mökillä

  • 2.10. - 4.10.2020
  • Eini

  Ruska ohi ja sumuiset säät mutta silti mökillä on aina mukavaa. Lauantaina käytiin Sallan hiidenkirnulla. Ajomatka 70km/suunta. Sunnuntaina hankittiin mökille hissiliput, toivottavasti kausi kestää toukokuulle asti. Tämän kesän & syksyn vitsaus ovat olleet laiturille kakkivat vesilinnut. Toivottavasti ovat nyt jo muuttomatkalla 🙂

 • Miniloma Kuusamossa

  • 4.10. - 8.10.2020
  • Perhe Seinäjoelta

  Tulimme viettämään minilomaa tänne Villa Valtavaan. Luonto ja metsän eläimet ovat ihania. Varsinkin porot ja kuukkelit ovat mielestämme sympaattisia. Poroja näimme vielä lähtöaamuna ihan mökin vieressä kotimatkalla aiomme käydä katsomassa vielä Juusoa & Suloa 😊 Kiitos isäntäväelle mahtavista lomapuitteista!

 • Poreilua kauniissa tunturikodissa

  • 9.10. -11.10.2020
  • Työporukka

  Eini kutsui meidän viikonlopun viettoon. Ja mehän tulimme ihanaa reippailua, saunomista, ja poreilua kauniissa tunturikodissa ja maisemissa. Virkistyneenä työviikkoa kohti! Kiitos Eini!

 • Syysloma Rukalla

  • 16.10. - 22.10.2020
  • Eini

  Syysoma kausien vaihtuessa. Monenlaisia huoltohommia tehtiin, kesätavarat ehdittiin juuri kerätä pois lumisateen alta ja lumikolat ja -lapiot kaivaa esille - ei hetkeäkään liian aikaisin. Laituri nostettiin pois ja sauna pestiin ja lauteet öljyttiin. Monenlaista ulkoilua harrastettiin:

  • Maastopyöräily Rukan ympäri + tekniikkaratoja lauantaina koko perheellä
  • Laskettelua & lumilautailua su-ti muutama tunti päivässä
  • Maastopyöräilyä su & ma / Janne & Eini
  • Tiistaina Karhunkierrosta Porontimalta mökille n. 12km / Janne & Eini
  • Keskiviikkona Riisitunturilla. / Eini, tuuli & Touko

  Käytiin myös uudessa pakohuoneessa Rukalla, oli hyvä!

 • Syysloma Villa Valtavassa

  • 22.10. - 25.10.2020
  • Perhe ja isovanhemmat

  Syysloman vietossa oltiin täällä Villa Valtavassa. Mökkiin oli mukava tulla, koska kaikkialla oli tosi siistiä ja kaikki tarvittava löytyi ja vähän ylimääräistäkin 🙂 Lomalla päästiin hiihtämään, laskettelemaan, ja päivän touhujen jälkeen oli mukava pulahtaa lämpimiin poreisiin. Muurikkapannu oli huippu juttu lätyn paistoon ja nuotiopaikalla viihdyttiin myös makkaraa ja vaahtokarkkeja paistaen. Kiitos mökin vuokraamisesta, tullaan varmasti uudelleen!

 • Pidennetty viikonloppu

  • 29.10. - 1.11.2020
  • Perheet Tyrnävältä ja Kempeleestä

  Pidennetty viikonloppu perheen kesken. Säät suosi, kävimme kiertämässä pienen karhunkierroksen, pyöräilyä ja Konttaisen vaaralle myös noustiin. Mökki palveli loistavasti, varustus todella hyvä! Ihana paikka!

 • Mahtavat puitteet

  • 1.11. - 6.11.2020
  • Kolme vierasta

  Kiitos mahtavista puitteista. Tulemme ehdottomasti uudestaan.

 • Naisten reissu Rukalla

  • 11.11. - 15.11.2020
  • Neljä naista

  "Unelmien toteuttaminen tekee elämän merkitykselliseksi." - Paulo C.... -

  40-vuotissynttärit onnistuivat vallan valtavan hyvin täällä upeissa maisemissa (tähtiä) Naisten reissu onnistui yli odotusten. Hyvää ruokaa ja juomaa, luontoa ja rentoutumista. Kiitos paljon!

 • Saunassa mitä parhaimmat löylyt

  • 15.11. - 19.11.2020
  • Viisi vierasta Kuopiosta

  Ihana, ihana Villa Valtava 💜 🧡 Näissä maisemissa ja puitteissa mieli ja keho rentoutui. Saunassa mitä parhaimmat löylyt, poreet ihanat! Kävimme myös kiertämässä pikku-karhun sekä avasimme laskettelukauden. Tämä paikka on huippu! Kiitos ❣️

 • Patikointia, ratsastusta, laskettelua ja rentoutumista

  • 22.11. - 27.11.2020
  • Perhe Lappeenrannasta

  Todella upea mökki, aivan loistavassa ympäristössä. Mökillä aika meni kuin siivillä - saunan, paljun ja oleilun merkeissä. Mökki toimi tukikohtana Porontiman autiotuvan patikointiretkelle, Ruskalaukan hevostilan ratsastusretkelle, sekä tietysti lasketteluhuveille. Kaunis mökki ja upea ympäristö houkuttelee katsomaan millaista täällä on kesäaikaan.

 • Joulu Rukalla

  • 20.12 - 27.12.2020
  • Kaksi perhettä Tampereelta

  Saimme viettää ihanan joulun upeassa Villa Valtavassa. Uunissa paistui kinkku ja piparit, takkatuli ja kynttilänvalo toivat tunnelmaa. Alkuviikko oli lämmin (+2°C) ja sumuinen, loppuviikko taas kylmä ja pakkanen paukkui -20°C. Joulun vieton lisäksi tapasimme myös läheisiämme, hiihdimme, laskettelimme ja retkeilimme Konttaisen ja Valtavaaran maisemissa. Pakkaspäivän ihana aurinko oli upea! Tämä lomaviikko oli ihana, Villa Valtava sanalla sanoen täydellinen ❣️❗ Kiitos, tulemme varmasti uudelleen.

 • Uusivuosi Rukalla

  • 27.12.2020 - 4.1.2021
  • Eini

  Reilu viikko vietettiin mökillä, lomaillen myös etätöitä tehden. Rinteessä käytiin hiihtämässä myös koko porukalla kolmesti ja lisäksi Eini hiihti omia pitkiä lenkkejä. Kelkka kävi Rukan ympäri ja Kuntivaarassa. Uutenavuotena ammuttiin raketit ja käveltiin lumikengillä Ala-Pessarin ympäri. Mökillä pelattiin pelejä, korttia ja saunottiin. Huoltohommiakin tottakai oli ohjelmassa. Nyt juodaan lähtökahvit, seuraavan kerran mökille helmikuun alussa. Oikein mukavia talvipäiviä tammikuun vieraillemme!

 • Ihana loma

  • 11.1. - 17.1.2021
  • Perhe Lahdesta

  Olipa ihana loma! Villa Valtava on kyllä upea paikka. Kiitos ihanista lomapuitteista "mökissä" oli kaikki viimeisen päälle ja kaikki tarvittava löytyi. Kävimme paljon pulkkamäessä, ulkoilemassa ja laskettelemassa; ja tietysti kovasti saunottiin ja poreiltiin. Tulemme varmasti vielä uudelleenkin. Kiitos!

 • Laskettelua

  • 17.1. - 23.1.2021
  • Kolmikko

  Tultiin viikoks Tinaa ja Laskettelee

 • Rouvan 40v synttärit

  • 30.1. - 5.2.2021
  • Perhe Vantaalta

  Ihana loma takana Villa Valtavassa. Puitteet olivat huippuluokkaa ja tuuli ja sisustusmaku vastasi täysin omaamme 🧡

  Olemme nauttineet saunasta ja erityisesti poreista useita kertoja päivässä. Mikä onkaan mukavampaa kuin laskettelun jälkeen pulahtaa poreisiin lämmittelemään tai aloittaa aamu poreissa lillumalla tai ihailla illalla tähtiä poreissa kylpien. Maisemat mökistä ovat huikean kauniit. Varustelu on huippuluokkaa, astiat laadukkaat ja niitä on vähintäänkin tarpeeksi.

  Lapset ilahtuivat leluista, kirjoista ja peleistä ja kaiken ulkoaktiviteetin lomassa on ehditty pelata muutama erä chocoa, monopolyä ja scrabblea. 500-palan palapelikin ehdittiin koota. Lasten lempipaikka oli kerrossängyt ja niiden valot saivat aikaan ilahtuneita huudahduksia. Teinit puolestaan halusivat nukkua saunatuvalla ja nauttivatkin omasta rauhasta täysin rinnoin.

  Lintuja ihasteltiin ikkunan takaa, mutta poroja ei valitettavasti näkynyt kuin Lammintuvalla jossa lapset pääsivät poroajelulle. Matka tehtiin rouvan 40-v synttäreiden kunniaksi ja alunperin suunnitelmana oli Itävalta tms. mutta koska korona matka suuntautui Suomeen ja kyllä näissä puitteissa kelpasi❗❤ Kiitos! PS: Stiga-laskut oli ihan parasta!

 • Huoltohommia

  • 5.2. - 7.2.2021
  • Eini

  Viikonloppu kului taas ulkoillen ja huoltohommia tehden. Kannettiin puuvarastot täyteen, lumitöitä yms. Käytiin lauantaina rinteessä ja sunnuntaina hiihtämässä. Kivat aurinkoiset säät eikä liian kylmä.

  Yksi toive meillä olisi hiihtolomia viettämään tuleville: mökki vaatisi hieman omatoimisuutta lumitöissä. Poreallasterassilta olisi tärkeä puhdistaa vähäisetkin lumet, sekä altaan päältä lakaista lumet ennen kannen avaamista. Jos näin ei tee, lumi tamppaantuu märkien jalkojen alla paksuksi jääkerrokseksi joka poisto vaatisikin sitten kovempia otteita ja aikaa. Samoin kansi kärsii, jos väliin jää lunta, kun kannen avaa. Ilahduttavaa oli, että mökin ympäristöön oli kävelty kivoja metsäpolkuja. Toivottavasti ne pysyvät auki, keväämmällä on sitten kiva kävellä kovia reittejä.

  Hyvää hiitolomaa kaikille vieraillemme, tulemme taas viikolla 10.

 • Hiihtoloma Valtavaaran maisemissa

  • 20.2. - 27.2.2021
  • Perhe Naantalista

  Olimme viettämässä hiihtolomaa kolmen sukupolven voimin ihastuttavassa Villa Valtavassa. Lunta ja pakkasta riitti viikon ajan, mutta tästä huolimatta tai ehkä juuri tämän vuoksi, pääsimme nauttimaan Valtavaaran lumisista maisemista retkeillen, hiihdellen ja mäkeä laskien. Miehet kävivät myös Rukan rinteillä laskettelemassa ja lautailemassa. Mökin mahtavat puitteet tarjosivat meille onnistuneen loman. Toivottavasti pääsemme joskus uudelleen. Suuret kiitokset isäntäperheelle!

 • Poreilua revontulien alla

  • 20.2. - 27.2.2021
  • Perhe Naantalista

  Istuttiin porealtaassa ja katseltiin revontulia. Olimme viettämässä hiihtolomaa ihanassa Villa Valtavassa. Me käytiin Riisitunturilla

 • Hiihtolomaviikko 10 mökillä

  • 6.3. - 13.3.2021
  • Eini

  Viikko mökillä kului ulkoillen: taas hiihdettiin, käytiin rinteissä, Suolammen laavulla lumikengillä, Valtavaaralla ihmettelemässä revontulien toivossa (ei näkynyt), moottorikelkkailemassa, ja pilkillä (si saatu mitään). Aurinko paistoi joka päivä mutta oli aika kylmää, mistä syystä suksikaan ei luistanut. Mutta parempi näin kuin huono näkyvyys ja lumipyry. Mökki tuli taas fiksattua vieraita varten huippukuntoon.

  Palataan taas 3 viikon kuluttua pääsiäisen viettoon. Toivottavasti kaikki vieraamme pääsevät lomilleen eikä matkustus- ja ulkonaliikkumiskieltoja tule. Ne tuntuvat täällä luonnon keskellä mielikuvituksellisilta asioilta.

 • Viikko Rukalla

  • 13.3. - 20.3.2021
  • Kaksi perhettä PK-seudulta

  Kitos Villa Valtava ja Ruka! Hieno viikko hiihtäen, lasketelleen, moottorikelkkaillen, lumikenkäillen ja ennen kaikkea nauttien ja rentoutuen!

 • Hiihtoa, laskettelu, kelkkailua ym

  • 20.3. - 27.3.2021
  • Perhe Porista

  Suurkiitos mökkiviikosta! Rakennuksen suunnittelu ja toteutus vailla vertaa. Pienimmätkin yksityiskohdat mietitty. Olimme vaikuttuneita. Upeat kelit hienoissa maisemissa hiihtäen, lasketellen, kelkkaillen, Oulanka ym. ym. Ja tottakai saunottu ja kylvetty ahkerasti. PS: Liikkumisrajoitukset astunevat voimaan piakkoin, voi, voi

 • Esipääsiäinen Rukalla

  • 27.3. - 1.4.2021
  • Kuusi viesrasta

  Vietimme esipääsiäistä näissä upeissa maisemissa. Säät eivät täysin olleet puolellamme, mutta hiihdettyä tuli kuitenkin useita kymmeniä kilometrejä ja päivittäin 5-vuotiaat pojat olivat täysin poreammeen lumoissa ja kyllä siellä vanhemmatkin viihtyivät. Talo on kerrassaan upea, ja ikimuistoisia illallisia nautimme näissä puitteissa. Tänne voisi palata uudestaan vaikka kesäksi 🙂 Kiitos Villa Valtava ❣️

 • Pääsiäinen ulkoillen

  • 1.4. - 5.4.2021
  • Eini

  Pääsiäistä viettämässä kera Marjaliisa ja Paavo isovanhempien. Ulkoitiin mökin ympärillä, käytiin Purnujärvellä pilkillä (Eini sai 2 särkeä, muut ei mitään). Eini teki 2 hiihtolenkkiä. Tarkoituksena oli käydä testaamassa Riisitunturin fatbike-reitti, mutta kuultiin että Alakitkantie on huonossa kunnossa. Suunnitelma vaihtui niin että polettiin mökiltä Karhunkierroksen erämaareittiä pitkäperjantaina Juumaan ja Juumasta tietä pitkin takaisin, ja sunnuntaina Juumasta Oulangan erämaareittiä Jussinkämpälle ja takaisin. Reitit kesti hyvin yöpakkasten ansiosta. Keskuksessa ei juuri tullut käytyä kun oli muutakin tekemistä eikä pidetä ruuhkasta 🙂

  Hyvää kevätlomaa kaikille tuleville vieraillemme! Narsissit voi heittää pois, kun lakastuvat, ruukut tietty kaappiin. Jäteauto käy seuraavan kerran tiistaina 13.4

 • Ihana loma ja täydelliset puitteet

  • 5.4. - 9.4.2021
  • 7 vierasta Kokkolasta

  Ihana loma ja täydelliset puitteet. Hiihto ja laskukelit oli hyvät. Luonto on niin kaunis täällä. Ikävä jää, toivottavasti tullaan vielä uudestaan 🙂

 • Liukulumikenkäillä Riisitunturilla

  • 9.4. - 18.4.2021
  • 4 vierasta eri puolilta etelä-Suomea

  Ihana loma ihanassa Villa Valtavassa. Ehti sataa vettä, lunta ja räntää, onneksi kuitenkin viimeisinä päivinä alkoi aurinkoinen kevät ☀️. Ehdimme hiihtää, liukulumikenkäillä Riisitunturilla todellisessa extreme myrskyssä, fatbikeilla, kelkkailla ja lasketella. Ehdimme myös saunoa, lojua porealtaassa ja syödä ihania illallisia viineineen. Koronassa on tämä viehättäväkin puoli, kun kotoillaan lomallakin 🧡 Mökki oli meille kaikin puolin täydellinen, ja varmasti palaamme jos aikataulut seuraavalla kerralla natsaavat. Huomenaamulla kotiin, tänne pohjoiseen jää aina ikävä.

 • Laskettelua ja uintia

  • 18.4. - 22.4.2021
  • Perhe

  Ihana loma! Eniten tietysti laskettelin ja uin paljussa. Se oli rentouttavaa. Mökkikin oli ihana. Kävin silti ensimmäistä kertaa Rukalla. Rinteet olivat toosi hyviä. Kiitos kaikesta hyvästä palvelusta. PS. Toivottavasti päästään uudestaan 💜 🧡

 • Rentouttava loma luonnon helmassa

  • 3.5. - 8.5.2021
  • Kaksi pariskuntaa Turusta ja Paimiosta

  Vietimme rentouttavan loman luonnon helmassa ja erittäin viihtyisässä Villa Valtavassa 😊 Lomamme sujui ilman suorituspaineita. Sopivassa määrin ulkoilua, Rukan ja Sallan maisemissa, kokin valmistamia aterioita, saunomista ja poreita taivasalla. Lähdemme levänneenä kohti arjen aherrusta

 • Rentoutumista, joogaa ja retkeilyä

  • 20.5. - 27.5.2021
  • Synttärisankari Vaasasta

  Ihana lomaviikko takana, upea mökki. Upeat maisemat! Satoi paljon vettä, vähän räntää ja luntakin viikon aikana. Aurinkokin pilkahti lopppulomasta. Rentoutumista, joogaa, retkeilyä ja tietenkin saunomista ja poreilua. Ihan täydellinen synttäriloma siis 🧡

 • Viihtyisä retriitti!

  • 10.6. - 23.6.2021
  • 10 hengen porukka Oulusta

  Ei tämä mikään mökki ole vaan luksushotelli! Mahtava paikka! Kiitos! Tämä on lasten leikkipaikka!Elli 1v tykkäsi tästä paikasta Viihtyisä retriitti! Oli, kahdelle levänneelle äidille, kahdelle grillanneelle isille ja kaikille kuudelle lapselle.

 • Kesälomapätkät ja juhannus

  • 5.6. - 10.6. & 18.6. - 27.6
  • Eini

  Tulin mökille la 5.6 Toukon kanssa. Janne ja Tuuli jäivät Ouluun töiden, harrastusten ja rippikoulun takia. Kävimme sunnuntaina Toukon kanssa Savilammelta Rupakiveä ihmettelemässä ja Karhunkierrosta kävelemässä, onkionneakin kokeiltiin Sannajoessa, tuloksetta. Olipa kiva retki, Touko sanoi 🙂 Maanantaina seuraamme liittyi Toukon kaveri Miska ja olihan meillä mukavaa. Säät olivat lämpimät joten pojta puljasivat paljon rannassa & ulkona joten sain itse rentoutua fatboyssa & aurinkotuolissa sekä omilla kävelyretkillä. Kävimme poikien kanssa myös Konttaisella ja Riisitunturilla. Hyttysiä ei ollut vielä yhtään. Olipa kiva lomanaloitus ja myös rento, koska huoltohommia ei miehen puuttumisen vuoksi juuri ollut.

  Tässä välissä meillä kävi edellisvuoden vieraat, kiitos heille. Tulin Kuusamon jälleen ke 16.6 mutta kävin mökillä vain lyhyesti hakemassa muutamia vaelluksella tarvittavia tarvikkeita. Ajoin auton Juumaan josta bussi vei minut Hautajärvelle. Vaelsin 3 päivässä Hautajärvi-Juuuma 48-59km. Loppupätkä Karhukierroksesta on niin tuttu, että tämä oli sopiva matka. Yövyin riippukeinussa tarpin alla. Säät suosivat, vain viimeisenä päivänä satoi hieman. Yöt Taivalkönkäällä & Jussinkämpällä.

  Tulin mökille pe 18.6 ja Janne&Touko tulivat lauantaina. Tuuli bussilla tiistaina. Pestiin matot (jotka eivät millään meinanneet kuivua sadekuurojen vuoksi), jäteastia, likavesipumppaamo ja imuri 🙂 sekä suurimpana hommana tehtiin puita. Toukon kanssa käytiin Kitkalla Jokiniemessä, matkalla hieno Sivakkaharju ja Kitkan rannat, mutta näille paikalle päästäkseen piti ajaa useamman soranottoalueen kautta. Paluumatkalla myös hienot maisemat Valtavaaraa kohti. Mutkalammentien kautta mentiin ja siitä pieniä ajo polkuja eteenpäin.

  Veden lämpö vaihteli 14-19 astetta. Huomenna sunnuntaina lähdemme kotiin, palaamme heinä-elokuun vaihteessa vielä viimeiseksi kesälomaviikoksi.

 • Toista kertaa Villa Valtavassa!

  • 27.6. - 4.7.2021
  • Perhe Tampereelta

  Vietimme viime joulun Villa Valtavassa ja halusimme palata tänne ihanaan paikkaan vielä uudelleen ja nähdä sen kesällä. Viikko oli jälleen ihana, säät suosivat ja lämpöä riitti +19-26°c joka päivälle ☀️ Patikoimme joka päivä. Mieleen jäi erityisesti Pieni Karhunkierros (upeat maisemat ja kesyt porot) ja Valtavaaran valloitus Konttaisen suunnasta. Myös kiutaköngä oli upea, samoin Riisitunturi. Aamuisin oli eksoottista herätä Villa Valtavan omaan herätyskelloon, kun iso poro - "kruunupää" - kopisteli terassilla ikkunoiden takana. Järvi oli kuin tehty suppailuun, kiersimmekin sen laudoilla pariin kertaan. Oli ihana lomaviikko Villa Valtavassa!

 • Maisemat ja ympäröivä luonto ihanaa!

  • 4.7. - 10.7.2021
  • Pariskunta Vaajakoskelta

  Vietimme upeita kesäisiä päiviä Villa Valtavassa, jonka puitteet on huippuluokkaa. Villa on tehty ja sisustettu niin, että täällä viihtyy hienosti. Maisemat ja ympäröivä luonto ihanaa!

 • The nature, the house - everyting just beautiful!

  • 10.7. - 24.7.2021
  • Couple from Switzerland

  Hei, hei Janne & Eini From our heart - THANK YOU, KIITOKSIA, PALJON KIITOKSIA! The nature, the house - everyting just beautiful! A place to be - here and now! Näkemiin!

 • Viimeinen kesälomaviikko mökillä

  • 24.7. - 31.7.2021
  • Eini

  Olimme viettämässä viimeistä ja samalla ainoaa koko perheen yhteistä lomaviikkoa mökillä. Viikko täyttyi taas monenlaisesta ulkoilusta:

  • Lauantaina heti tultua piti käydä katsomassa eräs hillasuo, saalis aika laiha
  • sunnuntaina kävimme Riisitunturilla pidemmän 11km reitin. Maisemat olivat kyllä lyhyempää reittiä hienommat! Kannattaa valita tämä reitti jos vain suinkin jaksaa.
  • maanantaina pyöräilyä pariinkiin otteeseen ja illalla 22-23 aikaan retki toiselle hillasuolle jossa olikin parempi onni
  • tiistaina kävimme aikuisten kesken oulankajoella melomassa Kiutaköngäs-Jäkälämutka. Hieno päivä! Illalla Kuusamon Tropiikissa ulkopakopelit.
  • keskiviikko ja viikon ainoa hellepäivä: päivällä kävelylenkki ja iltapäovällä koko porukalla pyöräilyä Rukan reitillä
  • torstaina teimme päiväretken Sallatunturille. Sallassa näyttäisi olevan reilusti reittejä päiväretkeilijöille
  • perjantaina 50km pyörälenkki mutkien kautta Rukalla ja takaisin, ja illalla vielä kävelylenkki. Siivoilua ja pakkailua

  Tällä lomalla saimme kuulla että viereinen tontti on myyty ja tulevat naapurit kävivät esittäytymässä ja tutustumassa Villa Valtavaan, ja kertomassa omista suunnitelmistaan. Varsinainen rakentaminen alkaisi vasta v.2023, kesällä '22 tehtäisiin jotain pientä, mutta saa nyt nähdä miten mökkikuume nousee ja suunnitelmat muuttuvat.

  Mukavia lomaviikkoja vieraillemme, toivottavasti säät suosivat elokuun lomailijoitakin!

 • Hiking and fishing

  • 24.7. - 31.7.2021
  • 9 persons fromSwitzerland

  Wir haten die wode in du Villa Valtava seur genossu. Die super Sauna, der ausblick vom whirpool, die stille vom wald, die ruhe auf dem kanu. Ein paar tage, die schöne landschaft im norden geniessen mit wanden & fishen. Euer haus nar fur uus perfekt.

  Google translate:

  We really enjoyed the week in Villa Valtava. The super sauna, the view from the whirlpool, the silence of the forest, the peace on the canoe. A few days enjoying the beautiful landscape in the north with hiking and fishing. Your house is perfect for us.

 • The great landscape

  • 24.7. - 31.7.2021
  • 9 persons fromSwitzerland

  Audi wir haben die Ruka, die tolle landschaft, die seen und das tolle haus genossen mit dem spa. Wir danken

  Google translate:

  We also enjoyed the Ruka, the great landscape, the lakes and the great house with the spa. We thank

 • Maisemat, puusauna ja kaikin puolin viihtyisä ja tyylikäs mökki

  • 15.8. - 18.8.2021
  • Pariskunta

  Kiitos upeasta lomasta Villa Valtavassa! Maisemat, puusauna ja kaikin puolin viihtyisä ja tyylikäs mökki.

 • Muutama päivä mökillä etätöistä & yksinolosta nauttien

  • 18.8. - 22.8.2021
  • Eini

  Muutama päivä mökillä etätöistä & yksinolosta nauttien. Sateista johtuen pitkät ulkoilut jäi väliin ja kotimatkalle aikaisin sunnuntaina. Uimavesi vielä hyvin uitavaa 15-16°C. Koivuissa jo jotakin keltaisia vivahteita.

  Ai niin.TV näkyy hukkaavan nettiyhteyden silloin tällöin. Jos siis sovellukset (Netflix, Yle Areena) ei toimi:

  • Avaa eteisestä sähkökaapin ovi (vaatii oven nostamista hiukan saranoiltaan, jotta oven saa avattua ohi WCn oven saranoiden)
  • Käytä musta virtajohto irti töpselistä. Siis "matolaatikkoon" menevä virtajohto.
  • Kun laitat töpselin takaisin, tv hakee verkon automaattisesti uudelleen. On toiminut meillä tämä konsti.
 • Hääloman luonnosta nauttien

  • 22.8. - 29.8.2021
  • Tuore aviopari

  Menimme naimisiin 23.8 ja heti seuraavana päivänä suuntasimme kohti Villa Valtavaa. Olemme viettäneet upean hääloman nauttien luonnosta ja toisistamme. Olemme myös käyneet 2h vaelluksen islanninhevosilla, kiivenneelle parille ”vuorelle” ja tietysti nautiskelleet poreista iltaisin💜 Tästä on hyvä lähteä jatkamaan elämää avioparina 🧡

 • Unohtumaton loma

  • 22.8. - 29.8.2021
  • Neljän perheen äidit

  Neljän "perheen äitien irtiotto arjesta" -loma Vietetty Villa Valtavassa💜. Aivan upeat maisemat ja kaunis mökki. Saimme juhlia pitkäaikaista ystävyyttä kauniin luonnon keskellä. Teimme pienen karhunkierroksen, jolloin säät suosi. Valtavaaran huiputus reippailtiin sateisessa säässä. Mökillä oli ihanaa laittaa takkaan tuli ja lämmitellä filtin alla. Aamut alkoi kastautumalla viileään järviveteen ja illat rentouduttiin poreissa. Kiitos Villa Valtava tästä unohtumattomasta lomasta. Nyt on taas akut ladattu ja kotimatka saa alkaa ❤ (Sydän)

 • Aktiiviloma

  • 16.9. - 23.9.2021
  • Kolmen hengen perhe Vaasasta

  Aktiiviloma taaperon kanssa. Villa Valtavassa oli loistavat mahdollisuudet tehdä päiväretkiä. Tutuksi tuli pieni karhunkierros, Rukan reitit, Konttainen.... Välillä aurinkokin helli meitä. Villa Valtaa täytti kaikki odotukset, extra plussa lelutarjonnasta. Tänne täytyy päästä joskus vielä uudestaan! 🧡

 • Nautimme saunomisesta ja jacuzzin poreista

  • 27.10. - 31.10.2021
  • Kuuden hengen porukka

  Vietimme pidennetyn viikonlopun kuuden hengen porukalla Villa Valtavassa. Mökki vastasi odotuksiamme ja nautimme saunomisesta ja jacuzzin poreista. Tänne voisimme palata vielä uudelleenkin❗️

 • Naisporukan rentouttava viikonloppu

  • 5.11. - 7.11.2021
  • Rukanaiset

  Seitsemän hengen naisporukalla ihanan rentouttava viikonloppu takana. Mökki on upea ja maisemat mökin ikkunoiden takana vielä upeammat! Ollaan nautittu toistemme seurasta, hyvistä ruoista (ja juomista), naurettu sydämemme kyllyydestä ja ladattu akkuja. KIITOS, tänne tullaan toistekin! 🧡🧡🧡

 • Isänpäiväviikonloppu mökillä

  • 12.11. - 14.11.2021
  • Eini

  Olimme viikonloppua viettämässä. Se sujui rennoissa merkeissä, kun huoltohommia ei juurikaan ollut. Lauantaiaamuna 12km hiihtoa, Janne käveli sillä aikaa Rukan ympäri. Iltapäivällä koko porukalla pari tuntia rinteessä. Sunnuntaina kävimme kävelemässä basecamp-Jyrävä. Sää oli marraskuuksi oikein kelpo, aurinkoakin näkyi.

 • Ulkoilimme, hiihdimme, laskettelimme, vierailimme huskytarhalla

  • 14.11. - 24.11.2021
  • Perhe Hytistä

  Kiitos Villa Valtavalle hienoista lomapuitteista. Aika kului kuin siivillä. Ulkoilimme, hiihdimme, laskettelimme, vierailimme huskytarhalla, ja nautimme päivittäin saunan sekä poreiden lämmöstä. Mökki ja maisemat ovat todella upeat! Ja hissiliput joita sai käyttää aivan huippujuttu 🤩

 • 60v Synttärit Rukalla

  • 24.11. - 28.11.2021
  • Kuuden hengen porukka Iistä

  Tulimme viettämään Jukan 60v. Ilmat ovat olleet kirkkaat ja nytkin aurinko paistaa tunturin takaa. Nämä 5⭐️ puitteet ovat tehneet tästä juhlalomasta erityisen. Ulkoporeet lämpenivät jo samalle ke illalle, joten poreista ja tähtitaivaasta on saatu nauttia joka ilta. Saunan löylyt ovat tosi ihanan lempeät. Todella hienoa, että tämän Villa Valtavan saattoi varata myös vajaaksi viikoksi. Synttärisankari on nauttinut tästä matkalahjastaan ❤️. KIITOS!

 • Mukava lomaviikko alun jännityksestä huolimatta

  • 12.12. - 19.12.2021
  • Kaksi perhettä etelä-Suomesta

  Saimme viettää Villa Valtavan mahtavissa puitteissa mukavan lomaviikon alun jännityksestä huolimatta. Juuri ennen lomaamme alkua saimme tiedon että tämän mökin maalämpöpumppu oli tullut tiensä päähän. Päätimme kuitenkin lähteä ajelemaan kohti Rukaa, olihan meillä vihdoin kauan odotettu lomaviikko edessä. Etsimme matkan aikana kuumeisesti tilalle uutta mökkiä, mutta kuitenkin kaikkien onneksi uusi maalämpöpumppu löytyi ja saatiin asennettua pikaisesti. Pääsimmekin viettämään lomaa tänne. Suurkiitos Villa Valtavan väelle tästä!!

  Kaamoksesta huolimatta kerkesimme tehdä ja kokea paljon. Kaikki valoisa aika yritettiin käyttää ulkoiluun 🙂 Säät oli suorastaan huikeat, muuta aste pakkasta koko viikon ja poutaista. Riisitunturin maisemat oli upeat, samoin näkymät Konttaiselta. Pääsimme kokeilemaan lumikenkäilyä ja nauttimaan lumesta! Käytiin rinteessä, Lammintuvalla sekä kelkkailtiin. Iltaisin nautittiin preista sekä puusaunan löylyistä.

  KIITOS Villa Valtava sekä isäntäväki! Tarkistetaan mahtavat puitteet kaikenikäisille Mielellään tullaan joskus uudestaan. Rauhaisaa joulunaikaa tänne!

 • Moottorikelkkailua

  • 20.12. - 23.12.2021
  • Kaksi miestä

  Kiitos hienosta mökistä ja upeista maisemista! Mökki tarjosi täydellisen vuoden päätöksen vuoden hulinasta talvisissa maisemissa. Lunta oli riittävästi moottorikelkkailuun ja pahimmat poltteet päästiin ajamaan.

 • Ulkoiltiin mitä erilaisin välinein ja saunottiin/uitiin joka ilta

  • 30.12. - 8.1.2022
  • Kuusi vierasta Tampereelta

  No nyt oli kaikki kohdillaan! Kerrassaan UPEA paikka - varmasti tullaan uudelleen. Viileetä oli ulkosalla, parhaimmillaan -26,5. Mutta touhua se ei haitannut. Ulkoiltiin mitä erilaisin välinein ja saunottiin/uitiin joka ilta. Nyt levänneinä mutta haikein mielin kotiin. - NÄHDÄÄN TAAS! Kiitos!

 • Paljon ulkoilua Rukalla

  • 10.s. - 16.1.2022
  • Perhe Lahdesta

  Kiitos jälleen ihanasta lomasta upeissa puitteissa Villa Valtavassa. Ollaan ulkoiltu paljon: lasketeltu, lumikenkäilty, moottorikelkkailtu sekä patikoitu. Joka päivä on saunottu ja poreissa rentouduttu. Tullaan varmasti vielä uudelleen, kiitos!

 • Ihanan talvinen viikko

  • 16.1. - 22.1.2022
  • Kahdeksan vierasta Hattulasta

  Vietimme Villa Valtavassa ihanan talvisen viikon, jonka ainoa huono puoli oli että se kulkui niin nopeasti. Viikkoon mahtui säätä kunnon pakkasista suojakeliin, ja aktiviteetteja murtomaahiihdosta ja laskettelusta ulkoporealtaassa kellimiseen. Viimeksi mainitusta tekemisestä nautti erityisen suuresti Pinja (2v 4kk), jonka päivän kohokohta oli päästä altaaseen, joka "ei ole pieni - on iso". Huvilasta löytyi kaikki tarpeellinen mukavan loman viettoon, ja sijainti oli erinomainen. Paikka on rauhallinen, mutta kuitenkin lyhyen etäisyyden päässä Rukasta, Konttaisesta, Riisitunturista ja Oulangasta - mainitakseni muutamia upeita paikkoja, joissa viikon aikana ehdimme käydä. Tulemme varmasti uudemman kerran toistekin - haluamme nähdä nämä upeat maisemat myös kesän auringossa ja ruskan väriloistossa.

 • Husky-ajelu Lammintuvalla

  • 5.2. - 12.2.2022
  • Viisikko Porista

  Vietimme Villa Valtavassa ihanan lomaviikon lasketellen, saunoen, patikoiden ja poreista nauttien. Kävimme myös Husky-ajelulla Lammintuvalla. Syötiin hyvin ja nautimme Lapin raikkaasta ilmasta. Jännitimme myös Olympialaisia ja saimme juoda mitalikahveja. Mökin pihasta ja tieltä bonggailtiin eläinten jälkiä, mm. Ilves! Hiihdettyäkin tuli ja valloitimme myös Valtavaaran huipun! Kiitos hyvistä puitteistga, tänne voi palata uudelleen!

 • Mukava hiihtolomaviikko Rukalla

  • 19.2. - 26.2.2022
  • Perhe Espoosta

  Kiitos jälleen mukavasta hiihtolomaviikosta! Enimäkseen aurinkoisia kelejä ☀️. Lasketeltiin ja hiihdettiin murtsikkaa. Valtavaara jäi tosin (taas) valtaamatta.

 • Talviloma mökillä

  • 5.3. - 12.3.2022
  • Eini

  Viimeistä iltaa vietellään ja aika summata lomaviikon kokemuksia. Hiihdin joka päivä, matkat vaihtelu 6-38km, mutta hiihdin kuitenkin 🙂 Tällä lomalla tuli koettua pari latua joita en ole ennen hiihtänyt. Kitkajoen erämaalatu käytiin hiihtämässä koko porukalla. Oikein mukava kokemus, sopi lapsillekin hyvin. Auto jätettiin Käylän hautausmaan parkkiin. Lisäksi Janne kävi heittämässä minut yksi iltapäivä Juumaan ja hiihdin sieltä mökille. Loppumatkasta tosin pari km tietä ja kelkkareittiä pitkin. Rukan laduilla ei nyt tullut juuri käytyä, Kuontivaaran lenkkiä lukuunottamatta. Vinkki: Alakylän ladun mökin ympäri menevän 6km lenkin voi hiihtää läpi/ympäri vastapäivään eli Konttaisjärvi-Purnujärvi järjestyksessä. Pihlajalammelta alas Konttaisjärvelle ei ole huollettua latua koska maanomistaja on hankala, mutta sen pätkän pystyy hyvin laskemaan alas tasurilla/auraamalla. Ylös meno hankalampaa. Tulipa kokeiltua yksi ilta saunalenkkinä myös otsalampun valossa hiihto, hyvin onnistui! Saimme tehdä tuttavuutta myös n.10 vuotta käyttämättä/tyhjillään olleen naapurimökin uuden omistajan kanssa. Olimme saaneet vihiä, että mökillä on uudet omistajat ja kuinka ollakaan yksi ilta mökiltä kajasti valoa ja vierailimme Sakari-herran kanssa mökeillämme puolin ja toisin. Mukava saada elämää sinnekin. Muita loma-aktiviteetteja olivat Valtavaaralla käynti, Kiutakönkäällä Janne veljen&hänen perheen kanssa ulkoilu, pyörillä ja moottorikelkallakin ajettiin ja rinteessä käytiin yhtenä päivänä.

 • Ihana talviloma

  • 12.3. - 19.3.2022
  • Merilöiden talviloma

  Vietimme ihanan talviloma näissä kauniissa puitteissa, joissa kaikki toimi, kuten pitääkin, eikä mitään puuttunut. Enimmän osan vietimme rinteessä lasketellen, mutta kävimme myös Lammintuvalla välttämättömällä lasten moottorikelkka-ajelulla sekä muurinpohjaletuilla. Teimme myös yhtenä päivänä kävelyretken Karhunkierroksella ja viimeisenä päivänä lapset pääsivät opettelemaan lautailua opettajan opastuksella. Lasten toiveesta pidimme yhden välipäivän aktiviteeteista, emmekä lähteneet mökiltä minnekään ja miksi olisimmekaan. Kiitos Eini ja Janne vieraanvaraisuudestanne, sekä mahdollisuudesta vierailla mökillänne. Toivottavasti tilaisuus toistuu.

 • Paras mökki missä olemme olleet

  • 19.3. - 26.3.2022
  • Seistemän vierasta Nokialta

  Olimme tällä mökillä toista kertaa 🙂 Poreamme oli kyllä paras! Tämä mökki on paras missä olemme olleet. Saunan jälkeen menimme poreammeeseen. Täällä oli kaikki tarvittavat kodinkoneet jne. Laskettelimme päivisin tai hiidimme Oli Kivaa (sydän) Kiitokset!

 • Narnia on hieno laskupaikka

  • 26.3. - 1.4.2022
  • Porukka PK-seudulta

  Kiitos Villa Valtava upeasta lomasta! Ihana porukka mukana, parasta rinteet (offari), poreet, sauna, seura ja ruoka ja Arttu Wiskari. Upea mökki ja Narnia on hieno laskupaikka =) Hyvää ruokaa, paras seura ja huippu poreet! Unohtumattomat vaellukset, loistava seura, useita laskettelukilometrejä ja useita poreissa vietetettyjä tunteja. Kiitos Villa Valtava ja ennen kaikkea paras seura💜💜 Paras Narnia, miljoonan mutterimies, Riihimäen myrkyllinen koodinpätkä, hyvät linnun vaellusreitit. T: Mestari Ihana mökki - Kiitos Villa Valtava 🧡 Huikeat offarit, ikimuistoiset vaellukset ja aivan paras seura 🧡. Oli aivan ihana loma 🤩

  Tervessi vaa multaki! Kauhia kiva loma mulla o ollu. Täsä mä ny ole ollu uusie ja ihanie ihmiste kans seittemän pitkää päivä. Iha ensteks me syöttiibursi, sit me käytti laske mäkkee ja iha viimoseks, käveltti lumihanges kauhia pitkä pätkä. Sitä mä täsä vaa kaikkee enite ole fundeerannut et kui loistava ratkasu mä ole tehny täsä viikko takaperi. Iloite ottivat mu niin kauhia ystävällisesti vastaa ja mää ole vaa nii kauhia ylpiä siit, et mä ole heijät ??? löytänyt (sydän) Kiitoksi vaa nii pirusti ja nähhää ens vuo uusiksi 🙂

  Upea mökki ja kauniit maisemat. Kaikki, siniset ladut hiihdetty, ja luontokohteet vaellettu. Älykello on rasittunut. Hieno loma!💜 PS. Tullaan vuoden päästä uudestaan

 • Pääsiäinen ja huoltotauko mökillä

  • 14.4. - 6.5.2022
  • Eini

  Vietimme mökillä pääsiäisen perheen kesken, viikonloppuun mahtui pyöräilyä Riisitunturilla, Pieni Karhunkierros ja kauden viimeiset hiihdot. Kävimmme pyörähtämässä Oulussa muutaman päivän minkä jälkeen Janne palasi mökille huoltohommiin: Hioi&lakkasi pesuhuoneen lattian, puhdisti viemärit yms yms. Petivaatteet pestiin osin Oulussa isolla pesulakoneella ja osin mökillä. Tulimme lasten kanssa mökille vappuviikonlopuksi, nautimme sunnuntaina tyhjistä rinteistä. Sitte taas minä jäin vuorostani mökille etäilemään ja riitti siivous- ja järjestelypuuhaa vielä minullekin. Lumet eivät ehtineet vielä sulaa joten pihaa en saanut aivan siivottua, sieltä voi paljastua kaikenlaista roskaa, mutta muuten on mökki valmis kesäkauteen. Järvillä ja jopa hangilla pystyi hyvin kävelemään, nyt lämpömittari näyttää +10 astetta joten vettä ainakin alkaa jäälle kertyä, vaikka jäätä vielä riittäisikin.

  Tulemme viimeistään helatorstaiviikonloppuna seuraavan kerran, silloin saadaan laiturikin paikalleen.

 • 50v synttärit

  • 7.5. - 15.5.2022
  • Kuusi vierasta Järvenpäästä

  No niin, mistäpä aloittaisi… Vaimon 50v on retken pääfokus, shamppanjaa porealtaassa. Löytyi tämä upea paikka ja ollut aivan mahtava viikko. Tultiin lauantaina, sunnuntaina kauden päätöslaskut rinteessä. Ma-ke etätöitä hienolla näköalalla ja to-la sitten synttäriä. Ollaan kokkailtu herkkuja, saunottu, poreiltu, grillattu nuotiolla ja kaasulla - kelitkin on suosineet! Arvatenkin suunnitellaan seuraavaa reissua tänne 🙂 Omassa mielessä pyöri offari lautailu terassilta rantaan. Valtava hieno! Kiitos!

 • Kesälomat mökillä & Juhannus

  • 4.6. - 9.6. & 19.6 - 26.6.
  • Eini

  Tulin lasten kanssa mökille heti koulujen päätöksen jälkeen. Kävimme yhden yön telttavaelluksen Hossassa, oli hieno reissu! Janne tuli mökille keskiviikkona ja lähdimme sitten käymään välillä muissa maisemissa Pyhällä ja kaupunkilomalla Tukholmassa, ja sillä aikaa meillä oli mökillä kaksi eri ryhmää vieraana. Vaan olipa taas kaupungissa olon jälkeen ihana tulla mökille ja tavaroiden purun jälkeen istahtaa terassille vain katsomaan rauhoittavaa maisemaa. Juhannusviikon alun aikana teimme puita tulevaa talvea varten, jäihän noita runkoja pilkkomattakin toinen mokoma. Sää lämpeni juhannukseksi joten silloin keskityimme lomailemaan, retkeilemässäkään ei käyty. Palaamme taas heinäkuun viimeisellä viikolla.

 • Kuusamon kauniista maisemista nauttimassa

  • 3.7. - 9.7.2022
  • Neljän porukka

  Vietimme ihanan viikon Villa Valtavan hulppeista puitteista ja Kuusamon kauniista maisemista nauttien. Viikon aikana ehdimme meloa/suppailla luonnon hiekkarannalle, valloittaa Konttaisen, vaeltaa Riisin rääpäsyn ja Kiutakönkään hiiden hurmoksen . Iltaisin pulikoimme järvessä ja rentouduimme poreissa. Tämä oli paras mökkiloma ikinä ja palaamme varmasti uudestaan!

 • Hieno lomaviikko rauhallisessa maisemassa

  • 9.7. - 16.7.2022
  • Viisi vierasta Valkosta

  Hieno lomaviikko rauhallisessa maisemassa. Ihana ja toimiva villa, saunaosasto omissa oloissa ja poreamme rentouttava vaellusten jälkeen. Oli mahtava tulla Rukan hälinästä omaan rauhaan! Vaellusta, melomista, uimista ja saunomista, mitä muuta lomalta voi toivoa? Rannalle tuleva äiti jaksoi kivuta vain pari kertaa, mutta kyllä muut useammin. Kiitos mukavista puitteista, paljon mökkeilty ja tämä parhaimmasta päästä. Tulimme tänne Kolilta ja nyt jatkamme Tahkolle.

 • Patikoitiin, maastopyöräiltiin, fribattiin, melottiin, uitiin, suppailtiin ja saunottiin

  • 16.7. - 23.7.2022
  • Perhe Petäjävedeltä

  Vietimme rentouttavan lomaviikon Villa Valtavassa: patikoitiin, maastopyöräiltiin, fribattiin, laskettiin joskus Venäjän rajalle saakka, uitiin, suppailtiin ja saunottiin. Kiitos Janne & Eini vuokrauksesta; mahtavat maisemat, omassa rauhassa ja erittäin hyvin suunnitellut tilat (erillinen saunaosasto ja välitila toimivat loistavasti kesäisin, varmasti myös talvella). Suunnittelemme uutta reissua talviajalle.

 • Viimeinen kesälomaviikko

  • 23.7. - 31.7.2022
  • Eini

  Viikko alkoi aurinkoisessa ja lämpimässä säässä, sallien aamu-uinnit ja pitkät aamukahvit terassilla. Aurinko näyttäytyi viimeisen kerran keskiviikkona ja siitä sää muuttui sateiseksi, kylmäksi (+10°C) ja sumuiseksi. Hyvin syksyiseksi jo. Tästä johtuen lomaviikolle suunnitellut Hossan pyöräily ja Oulankajoen melonta jäivät tekemättä, mutta tuleehan noita kesiä... Uusia kokemuksia tälle lomalle olivat Hossan Julma-Ölkyn kierros 10km koko perheellä, ja Jannen kanssa kävimme Riisitunturilta Karitunturille päin Liittolammella "kääntymässä". Lisäksi fribattiin sekä Rukalla että Kuusamossa, hissipyöräiltiin, marjastettiin (saatiin samalla aikaa sekä hillaa, vadelmaa että mustikkaa), syötiin ravintolassa, leivottiin mökillä, ja alkuviikosta oli hyvät kelit melontaan ja suppailuun. Huoltohommiakin oli: puuvarastojen täyttöä, ikkunoiden pesua, viemärikaivon puhdistus ja rantaan vievien maaportaiden korjaus, olivat päässeet nousemaan maasta. Erittäin aktiivinen loma siis taas. Toivottavasti aurinko vielä paistaa loppukesän vieraillemme,

 • Uitiin melottiin, suppailtiin ja lilluttiin poreammeessa

  • 31.7. - 7.8.2022
  • Perhe Oulusta

  Ihana paikka viettää kesäloman loppua ❣️❗️. Uitiin melottiin, suppailtiin ja lilluttiin poreammeessa. Käytiin valloittamassa Konttainen ja naapuritkin tuli viikonlopuksi. Villa Valtava is the best!

 • Neljä kansallispuistoa

  • 7.8. - 17.8.2022
  • Pariskunta Lempäälästä

  Alkuperäinen suunnitelma oli viettää viikko Villa Valtavassa mutta miehen yllättäessä ja omistajan ihanalla vastaantulemisella saimme vielä muutaman lisäyön. Elokuun lämpimät päivät ja viileät yöt palvelivat todella hyvin eikä sade yllättänyt kuin parina satunnaiskuurona. Päästiin kiertämään neljä kansallispuistoa: Hossa, Riisitunturi, Oulanka sekä uusi Salla. Myös Konttainen sekä Kuntivaara tulivat tutuksi. Porot vierailivat päivittäin pihassa ja olivat aina autokatoksessa vastassa. Avotulella tuli kokkailtua lähes jokainen ruoka ja saunassa viihdyttiin aina iltaisin. Kuusamo tarjosi parastaan eikä sieltä löytyisi Villa Valtavaa parempaa mökkiä!

 • Etätöitä ja viikonloput perheen kesken

  • 19.8. - 2.9.2022
  • Eini

  Vietimme mökillä 2 ihanan lämmintä kesän viimeistä viikonloppua yhdessä koko perheellä, sekä väliviikot etätöitä yksin tehden. Kävimme Posiolla Korouomassa ja Pentikillä Anun elämäntyöhön perehtymässä. Etätyöpäivien jälkeen retket veivät Pähkänälle, Pikku Karhulle, Riisille, Konttaiselle, Valtavaaralle, ... Uimavesi jäähtyi 21°C=>14°C mutta niin vain piti vielä 1.9 käydä uimassa. Kesä kääntyi syksyksi, mukavaa ruskaretkeä!

 • Ikimuistoinen lomaviikko

  • 10.9. - 17.9.2022
  • Pariskunta Etelä-Pohjanmaalta

  Kiitämme ikimuistoisesta lomaviikosta! Mökki ja paikka olivat loistavat. Sää suosi alkuviikon vaelluksia. Pari viimeistä päivää oli sateista ja sumuista, se ei haitannut. Saunomme, olimme porealtaassa ja jopa järvessä. Veden lämpötila oli 11-12 astetta. Ruska alkoi värjätä maisemaa.

 • Ruskaretki Rukalla

  • 24.9. - 1.10.2022
  • Kymmenen hengen porukka

  Hienoja mökkejä on käyty useita, Villa Valtava on tähän astisista ehdottomasti paras! Sekä tyylikäs että toimiva, kaikki tarvittava löytyy. Saunottiin lähes joka ilta, rohkeimmat pulahti järvessä, vesi 8 astetta, lämpimämpää kuin ilma joka noin 5 astetta.

  Syötiin mm:
  • tortilloja
  • uunilohi ja kasvigratiini
  • poro-hirvi käristys
  • Riipisen riistaravintolan herkkuja
  • 11pkt makkaraa, 32 kananmunaa, 3 pientä sinappia, 2pkt kahvia, 6 suklaalevyä, 3 sipsipussia
  Retkeiltiin
  • Konttaisen kuhaus 2km, kahdesti
  • Sinipyrstön pyrähdys 1,5km
  • Pähkänäkalliolla yht 4km, kahdesti
  • Pieni karhunkierros 12km
  • Valtavaaran huiputus 6km
  • Hiiden hurmos 5km, Kiutaköngäs
  • Kivilammen laavu 1km
  • Rukan huippu

  Ruskaretkestä jää mieleen jää mieleen paljon hienoja muistoja ja maisemia. Kuukkeleita ruokittiin retkillä ja omassa pihassa. Poroja vieraili kerran mökkiteillä ja kerran aamupalan aikaan takapihalla. 30.9 satoi ensilumi, jota käytiin ihastelemassa Rukan huipulla. Matka jatkuu muutaman päivän ajaksi Sallaan.

  Kiitos Janne & Eini tästä elämyksestä! 🧡

 • Päiväretkiä

  • 22.10. - 26.10.2022
  • Perhe Ylivieskasta

  Saavuimme lauantaina mökille, joka palveli meitä koko reissun ajan. Tehtiin pieniä päivä retkiä muun muassa Valtavaaralle, Konttaiselle ja Kiutakönkäälle. Iltaisin saunottiin ja oltiin poreissa monen tunnin ajan. Tykkäsimme erityisesti mökin varustelusta, esim lettupannu oli tosi hyvä! Muös lintujen ruokkiminen oli hauskaa ja se onnistui mökin terassilta. Kelikin onneksi suosi meitä!!😊

 • Hieno mökki mahtavalla paikalla ja hyvällä varustelulla

  • 27.10. - 30.10.2022
  • Oululaiset

  Vietimme pidennetyn viikonlopun ulkoillen, saunoen, poreillen ja syöden. Rohkeimmat kävivät myös järvessä. Villa Valtava on hieno mökki mahtavalla paikalla ja hyvällä varustelulla!

 • Syksyn kuulumisia

  • 17.12. - 19.12.2022
  • Eini

  Jos sitä vaikka kirjoittaisi syksyn kuulumisia... Marras-joulukuussa mökillä on ollut useat vieraat, mutta ei vieraskirjamerkintöjä, niin josko tämä kannustaisi muitakin kirjoittamaan. Syksyn aikana mökillä on käyty isänpäivän seutuna valvomassa rikkoontuneen makuuhuoneen ikkunan korjausta teeren lennettyä siihen lokakuun alussa. Lisäksi podettiin ja toivuttiin koronasta. Itsenäisyyspäivänviikonloppu vietettiin myös mökillä, silloinkin vielä vähän puolikuntoisena. Nyt olen viettänyt täällä yksin muutaman päivän, ja päässyt lopulta hiihtämään sekä rauhoittumaan ennen joulua. Mukava on ollut myös laittaa mökki valmiiksi kansainvälisille jouluvieraillemme. Tulemme seuraavan kerran loppiaisen jälkeen siivoamaan joulun pois. Hyvää joulua & onnellista uutta vuotta! Merry Christmas & Happy new year!

 • Christmas at Ruka

  • 20.12. - 27.12.2022
  • Guests from Germany & Brazil

  Ola, Amei Conhecer este lugar e a estadia nesta casa maravilnosa. Foi muito Gostoso o carinho que voces fizeram para nossa chegada. FiQuei encantada com a vista maravilhosa. Me senti muito acolhida e espero ter a oportunidade de retornar. Obrigada e parabens por possibilitarem que diversas pessoas tenham a chance de desfrutar desta vista linda. Alceliria, Brazil

  Google translate:

  Hello, I loved getting to know this place and staying in this wonderful house. It was very nice the affection you made for our arrival. I was delighted with the wonderful view. I felt very welcome and hope to have the opportunity to return. Thank you and congratulations for allowing many people to have the chance to enjoy this beautiful view. Alceliria

  Google translate:

  We loved to get know this place and loved to spend Christmas in your beautiful villa. It was lovely the warm Welcome at our arrival and we were amazed by the wonderful views. We felt very Welcome and are very grateful for your kindness and availability during our stay. It is hard to say goodbye and we hope we can get back soon! ❤️Best Chrismas holiday ever❣️

 • Tinausta ja laskettelua

  • 5.1. - 14.1.2023
  • Kolmikko

  Tultiin jälleen kerran viikoks tinaa ja laskemaan.

 • Muutama päivä mökillä puuhaillen

  • 14.1. - 17.1.2023
  • Eini

  Muutama päivä mökillä puuhaillen, yksinäisyydestä nauttien ja ulkoillen (ja töitä tehden). Sunnuntaina sää suosi sen verran, että kävin hiihtämässä Kitkajoen erämaaladun kahteen kertaan, kertaalleen molempiin suuntiin. Illalla kävin Tropiikilla avantouimassa, uusi kokemus sekin. Harmillisesti huomasin, että autokatoksesta on palanut 2/4 lamppua ja molemmat vielä samalta puolelta. Haitannee jonkin verran auton purkua ja pakkausta pimeässä, juuri nyt kun valoa on vähän. Minusta ei 157cm pitkänä ole lamppujen vaihtajaksi ja miesväkeä on seuraavan kerran tulossa vkolla 10, jolloin pääsemme vaihtamaan lamput. Pahoittelen tilannetta!

 • Fulfilling dreams

  • 4.2. - 7.2.2023
  • International guests

  Aluesta experiencia eu Villa Valtava la sido como volver a souau, como si hubieras visto un documental de ju vierno, como un suspivo de aive fuera de la vida diavia. Ha sido como cumplis un sueno de nino, nunca peusamos gue hubieramos uenido tan lejos y ven la nieve eu su estado mas puvo. Aespeitar con esta vista movavillosa fue realmente algo especial y esperemos ugusar. Muehissimas gracias por esta experiencia! Venimos de Miami, Helsinki, Rumania, y Cuba.

  Google translate:

  This experience in Villa Valtava has been like going back to the sea, as if you had seen a youth documentary, like a breath of fresh air out of everyday life. It has been like fulfilling a dream as a child, we never thought that we would have come so far and they see the snow in its most powdered state. Espetating with this moving view was really something special and we hope to enjoy it. Thank you very much for this experience! We come from Miami, Helsinki, Romania, and Cuba.

 • Aivan huippu loma

  • 4.2. - 7.2.2023
  • Perhe ja isovanhemmat Turusta

  Olipa aivan huippu loma❤️ Täällä olisi voinut viettää koko talven. Tämä paikka oli enemmän kuin täydellinen. Jokaiselle oma tila (2+2 lasta ja vielä mummu ja ukkikin). Varustetaso 10+ ja isoin hauskuus saatiin lasten lelusta ”nappauspihdit”. Aina joku oli piilossa niiden kanssa 😃 ja naurua riitti. Ihanaa kun lapset oltiin huomioitu niin hyvin ❣️

  Viikko meni nopeaan hiihtäen, lasketella, pulkkaillen, patikoiden ja mökin antimista nauttien. On lumikenkäilty, liukulumikenkäilty, paistettu makkaraa grillipaikalla ja tietenkin poreiltu! Tai ihana poreamme lähteekin meidän mukaan. Heh! Kerrostaloon 😃

  Säät suosivat meitä. Vaikka ☀️ ei paljoa näkynyt niin pakkasta oli joka päivä vain vähäsen. Noin ulkona pystyi olemaan pitkiäkin aikoja. Kiitos kun päästiin tänne ihanaan ”mökkiin”. Tämän jälkeen on vaikea mennä johonkin perus torppaan, eli palaamme varmasti tänne vielä!

 • Hiihtoloma Rukalla

  • 18.2. - 25.2.2023
  • Perheet Naantalista ja Salosta

  Olimme toista kertaa viettämässä hiihtolomaa Villa Valtavassa. Pakkasta oli -10 --20 astetta joka päivä. Tästä huolimatta ulkoiltua tuli joka päivä ja samoin porealtaassa talvisista Rukan maisemista nauttien. Villa Valtava on edelleen huikea paikka loman viettoon, ihanaa oli päästä tänne uudelleen! Ehkä joskus vielä ruskan aikaan… Kiitos Eini & Janne

 • Ulkoilua ja aktiviteetteja Rukalla

  • 11.3. - 18.3.2023
  • Seitsemän vierasta Heinolasta

  Vietimme ihanan viikon Villa Valtavan mahtavissa maisemissa. Laskettelimme, pilkimme, liukulumikenkäiltiin, nautittiin poreista, saunasta ja hyvästä seurasta! Kävimme myös moottorikelkkailemassa Kuntivaaralla ja nauttimassa maisemista Kiutakönkäällä ja Riisitunturilla. Lomaan mahtui sekä hieman pilvisempiä päiviä, mutta myös upeita aurinkokelejä! Kiitos isäntäväelle mahdollisuudesta viettää lomaamme näin upeassa paikassa!

 • Ihana viikko Rukalla

  • 25.3. - 31.3.2023
  • Perhe Ulvilasta

  Ihana viikko Rukalla ja Villa Valtavassa. Aluksi pientä säätöä. Upeat säät. Valvaara ja Konttainen valloitettu. Hiihtoa, laskettelua, hyvää ruokaa ja hyvää seuraa, mökissä kaikki puitteet kohdillaan. Kiitos isäntäväelle upeasta lomasta!

Miksi Villa Valtava?

Ruka - Laskettelu

Villa Valtava tarjoaa vaativammallekin asiakkaalle upeat puitteet loman viettoon lumivarmalla Rukalla. Mökissä on kaikki mukavuudet modernilla sisustuksella ja käytännöllisellä pohjaratkaisulla. Olemme panostaneet mökissä oleskelutiloihin, makuupaikoista tinkimättä. Talvikaudella hintaan sisältyy aina:

 • 2kpl Ruka-Pyhä hissilippuja (yrityskausikortteja)
 • Ulkoporealtaan käyttö, vedenvaihto ennen vuokrausta ja kemikaalit
 • Kolmet aikuisten ja yhdet lasten lumikengät
 • Polttopuut kiukaaseen, takkaan ja nuotiopaikalle
 • Retkeily- ja mäenlaskuvälineitä
Lisätietoja

Ota yhteyttä

Osoite

Pihlajalammentie 2D
93830 Rukatunturi
Suomi

Yhteydenotot

Sähköposti: villa.valtava@gmail.com
Puhelin: +358 40 8474106

Sosiaalinen Media